Tijdens de rondleiding bij Schrobbelèr werden we warm onthaald met een glaasje warme Schrobbelèr, perfect om ons op te warmen op die frisse dag. De geur van kruiden hing in de lucht terwijl we door de distilleerderij liepen. Onze gids vertelde gepassioneerd over het ambachtelijke proces achter de likeur. We zagen de grote koperen ketels en hoorden het verhaal van Jan Wassink, de man achter de beroemde kruidenlikeur. Halverwege kregen we een schotje Schrobbelèr om de smaken beter te proeven, zacht en kruidig.
Aan het eind van de rondleiding wachtte ons een verrassing. Een troubadour verscheen en begon vrolijke Brabantse liederen te spelen, wat zorgde voor een gezellige sfeer. Terwijl we luisterden, kregen we een glas koude Schrobbelèr, geserveerd met een schijfje limoen. De frisse smaak vormde een perfecte afsluiting van de tour. Met de muziek op de achtergrond en een drankje in de hand, voelde iedereen zich verbonden door de Brabantse gezelligheid.
Daarna was het de beurt aan het diner.
We hebben super lekker gegeten, er kon gekozen worden uit tomaten- of groentesoep met balletjes daarna gemengde salade en gekookte groente: heerlijk vers bloemkool, broccoli, wortels , aardappelkroketjes en frietjes met mayonaise, vlees rundvlees of varkensvlees met champignonsaus of stroganofsaus en als toetje een eetbaar bakje met chocolade mouse. Het was weer een super gezellige middag en avond. We waren om negen uur weer terug in Drunen.