1 oktober 2024

Lezing 5 november

Lezing Zorgboerderij Giersbergen

Op 5 november komt Hellen Junggeburth-van Rooij, directeur van zorgboerderij Giersbergen, ons vertellen over de zorg voor ouderen met cognitieve stoornissen zoals Dementie en N.A.H, (niet aangeboren hersenaandoening).  De zorgboerderij bekend in Drunen en wijde omgeving is na de opening in 2006 fors gegroeid zowel in het aantal cliënten per dag  als in kwaliteit van de dienstverlening. Haar visie een, belevingsgerichte begeleiding heeft ze verfijnd met de methodiek van professor Böhm , een zorg en begeleidingsmethode met als uitgangspunt een consequente ondersteuning van zelfredzaamheid en activering van mensen. De mens met dementie vraagt niet in de eerste plaats om verzorging maar het kunnen leiden van een dagelijks leven zoals de mens in dementie dat als normaal beschouwt.

Deze professionele aanpak maakt dat de  Zorgboerderij  Giersbergen nu uitgegroeid is tot een centrum voor dagbehandeling met behandelcomponenten en wordt er  functionele thuisbegeleiding geboden.

Voor dit professionele zorgaanbod  heeft Hellen een heel management team tot haar beschikking, o.a een ouderenspecialist , opgeleide begeleiders en assistent begeleiders in de methodiek Bohm en  ondersteunende dienstverleners om de buitenboel op orde te houden. De zorgboerderij is een erkend leerbedrijf  en heeft ook stagiaires.

Hellen vertelt wat meer over deze benadering en de opzet van de Zorgboerderij met tuinen, vrije wandelpaden, dieren, aparte ruimte voor dagbesteding en dagbehandeling waardoor het mogelijk wordt om afgestemde begeleiding c.q. behandeling te geven. Het toepassen van de Methodiek Bohm maakt dat er een persoonlijke belevingsgerichte en doelgerichte activerende dagbesteding  geboden wordt.

De lezing wordt gehouden in de foyer van De Voorste Venne en vangt aan om 10 u. 

Aanmelden via het strookje in de Nieuwsbrief of via activiteiten@seniorensocieteitdrunen.nl of telefonisch bij mevrouw Janine Hensema tel. nr. 06 83 66 04 28

De kosten bedragen zoals gebruikelijk € 5,-  en zijn contant aan de zaal te betalen.