15 september 2024

Dagtocht Delft 25 september

We vertrekken deze keer eens wat later! Vanaf het Anton Pieckplein rijden we rond 10.15 uur naar Delft waar rond de klok van 12.00 uur een heerlijk lunchbuffet voor u klaar staat in Restaurant het Karrewiel.

Na de lunch schepen we in voor een prachtige rondvaart door Delft, we onderbreken de rondvaart voor een prachtige rondleiding bij Royal Delft. 

In de tweede helft van de 16e eeuw werd al aardewerk gemaakt met meerkleurige decors op een witte ondergrond. Echter toen na de oprichting van de Oost-Indische Compagnie Chinees porselein naar Nederland kwam was men daar al snel van onder de indruk. 

Porselein was toen een zeer onbekende grondstof en dus werden in vooral Delft en Rotterdam pogingen gedaan om met inheemse klei het Oosters product zo goed mogelijk te benaderen, hetgeen in een betrekkelijk aantal jaren lukte. 

De Koninklijke Porceleyne Fles werd opgericht in 1653 en is de enige overgebleven Delftse aardewerkfabriek.Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts aardewerk volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities. 

Na de rondleiding bij de Porceleyne Fles gaan we weer aan boord voor het vervolg van de rondvaart die eindigt om 16.30 u. Dan stappen we weer in de bus en rijden terug richting Brabant waarbij we onderweg natuurlijk nog stoppen voor een lekker afsluitend diner. Rond de klok van 21.00 u zijn we weer terug in Drunen. In verband met lopen over kinderkopjes en bruggetjes en lage instap boot raden wij deze tocht af voor rollator gebruikers!

Vertrek: 10.15 u vanaf Anton Pieckplein (aanwezig 10.00 u)

Thuiskomst: rond 21.00 u

Prijs: p.p. 88 euro introducee 93 euro. 

Aanmelden voor 15 september via het strookje in de Nieuwsbrief of via mail: activiteiten@seniorensocieteitdrunen.nl